Home  -  EnerTwin  -  Kostenbesparing

Hogere kostenbesparing door geringe onderhoudskostenDe opwekking van elektriciteit als bijproduct van de warmteproductie biedt de eindgebruiker een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Deze besparingen kunnen oplopen tot 25% van de jaarlijkse energierekening. Deze kostenbesparingen worden gerealiseerd door de lage kosten van zelf geproduceerde elektriciteit in vergelijking met de elektriciteit die u bij uw energiebedrijf hebt gekocht, terwijl de geproduceerde warmte volledig wordt benut in het gebouw.


Er is echter een aanzienlijk risico. Als de onderhoudskosten te hoog zijn, wordt het voordeel van besparing van energiekosten grotendeels opgebruikt door de hogere onderhoudskosten, zoals te zien is in de onderstaande grafiek.
De EnerTwin is het enige micro-WKK-systeem dat is gebaseerd op een zeer kleine gasturbine. Gasturbines staan bekend om hun bewezen betrouwbaarheid en superieure lage onderhoudskosten. Deze kosten zijn aanzienlijk lager dan de onderhoudskosten van interne verbrandingsmotoren, brandstofcellen en gasmotoren. De onderhoudskosten van de EnerTwin kunnen tot 5 keer lager zijn dan die van concurrerende micro-WKK-systemen.


Dit betekent dat de energiekosten besparingen van de EnerTwin aanzienlijk hoger zijn dan de besparingen die kunnen worden behaald door concurrerende systemen. Dit maakt de EnerTwin niet alleen zuiniger, maar ook minder kwetsbaar voor toekomstige veranderingen in elektriciteitsprijzen en / of subsidies.


Bovendien heeft de EnerTwin een snelle ROI dankzij de aantrekkelijke prijs / prestatieverhouding. Beschikbaarheid van subsidies en bonussen voor decentrale opwekking zal het kostenvoordeel nog verder verhogen.