MTT at CES 2021

MTT at CES 2021

There’s a tech solution for every global challenge. Let’s...
MTT at CES 2021
Ecomondo 2019

Ecomondo 2019

MTT en Holland Lounge op Ecomondo 2019
Ecomondo 2019
MTT mee met de handelsmissie naar Berlijn

MTT mee met de handelsmissie naar Berlijn

MTT deelname aan de handelsmissie naar Berlijn
MTT mee met de handelsmissie naar Berlijn

EnerTwin Heat & Power

Micro-WKK systeem met microturbine

 

EnerTwin micro-WKK systeem met microturbine


De EnerTwin is een micro-WKK systeem (kleinschalige Warmte Kracht Koppeling). In één duurzaam apparaat zijn een verwarmingsketel en een kleine elektriciteitscentrale verenigd. De EnerTwin is ontwikkeld door MTT (Micro Turbine Technology BV). Het hart van de EnerTwin wordt gevormd door een microturbine die een generator aandrijft. De microturbine levert 3,2kW elektrisch vermogen en 15kW aan thermisch vermogen voor centrale verwarming of de productie van heet tapwater.


De EnerTwin is het eerste micro-WKK systeem gebaseerd op een microturbine. Microturbines hebben grote voordelen op het gebied van betrouwbaarheid en levensduur. Kenmerkend zijn de lage onderhoudskosten.


EnerTwin spaart milieu en uw portemonnee


Door de opwekking van elektriciteit als bijproduct van verwarming worden  aanzienlijke besparingen op energiekosten en reducties in milieubelasting gerealiseerd. De EnerTwin is zeer betrouwbaar en heeft een zeer lange levensduur. Bovendien heeft de EnerTwin door haar gunstige prijsstelling een korte terugverdientijd. Met de EnerTwin wordt elektriciteit geproduceerd voor een (marginale) kostprijs van ongeveer € 0,06 per kWh. In Europa betaalt men gemiddeld € 0,21 per kWh indien men elektriciteit afneemt van het energiebedrijf. Eventuele subsidies en/of generatiebonussen vergroten het voordeel nog meer.


Daarnaast wordt veel brandstof bespaard ten opzichte van grote energiecentrales. Deze brandstofbesparing en de schone verbranding in de microturbine leidt daarom ook tot een belangrijke reductie van CO2 en NOx uitstoot. Hierdoor zal jaarlijks zo’n 3 tot 6 ton aan CO2emissies worden voorkomen.


De EnerTwin spaart dus zowel het milieu en uw portemonnee.